Inhoud

Inhoud


Presentator/dagvoorzitter


Giel van Strien, directeur Passionate-Bulkboek:
"Oscar is een veelzijdige presentator en interviewer die moeiteloos de regie voert zonder zelf in de schijnwerpers te willen staan. Hij bereidt zich goed voor en voelt haarfijn aan hoe het publiek op gasten reageert. Aangenaam informeel en indrukwekkend professioneel."

Inmiddels heb ik ruim vijftien jaar ervaring met het presenteren en modereren van evenementen, congressen, symposia en festivals, voor zowel commerciële organisaties, als de zorg-, onderwijs- en cultuursector en diverse gemeenten en ministeries. De inhoud en de rode draad bewaken, dat doet als het goed is elke dagvoorzitter. Waar het mij écht om gaat is de bezoekers zo te prikkelen met nieuwe ervaringen en inzichten dat zij de zaal als een ander mens verlaten dan hoe zij binnenkwamen.

Dagvoorzitter bij De Dag van het Literatuuronderwijs. Fotograaf: Willem Popelier.

Als dagvoorzitter zorg ik met inhoudelijke kennis en humor voor een veilige setting waarin de aanwezigen durven om niet alleen de successen te delen, maar ook kwetsbaar te zijn en te vertellen wat zij nog willen leren. Het stellen van de juiste vragen is belangrijk, maar nog veel belangrijker is het om vooral goed te luisteren. Net als in mijn andere werkzaamheden geldt ook hier: ik ben benieuwd naar de onvertelde verhalen en wil ontdekken wat iemand drijft. Ik wil begrijpen waarom iemand 's ochtends zijn of haar bed uitkomt, ik wil weten hoe we kunnen zorgen dat er morgen nóg een reden bij komt.

 

Ik denk graag met u mee


Of het nu de zorgsector is, het onderwijs, de kunstwereld, de overheid of een commerciële onderneming, ik wil mij het onderwerp eerst eigen maken voordat ik het podium op stap. Overlaad mij daarom voor de briefing gerust met uw PDF's, maar bereid u ook voor op vragen van mij. Verder denk ik met alle plezier mee over de allerbeste vorm voor uw evenement, zodat de doelen die u met de bijeenkomst heeft ook daadwerkelijk bereikt zullen worden. Daarbij help ik u graag op het gebied van diversiteit en inclusiviteit, zodat uw panels niet uitsluitend bestaan uit degenen die altijd het podium al krijgen. Tenslotte span ik me in om ook uw evenement te laten passen binnen mijn NOMM-principe: Niet Over, Maar Met.
  
Referenties
Natuurlijk kan ik zélf wel vertellen wat mijn missie is. Maar of dat ook lukt, dat kunnen anderen nog net iets beter verwoorden. Klik hier voor referenties.

Interview met Minister Van Engelshoven op Crossing Border. Fotograaf: Parcifal Werkman.

Interview met Kees van Kooten. Fotograaf: Henriëtte Guest


Jonge JuryBekendmaking van de prijs van de Jonge Jury.

Bekendmaking van de winnaars van Kunstbende.

Presentatie Popprijs. Fotograaf: Megin Zondervan.

 
"Ik wil dat men de zaal verlaat met andere ideeën dan waarmee men binnen­kwam." 22/11/2019: Congres NBPM 28/11/2019: Congres Divosa
p. 7