Inhoud

Inhoud


Referenties


Prettige en scherpe stijl
"Oscar Kocken beveel ik graag aan als gespreksleider/dagvoorzitter. Hij bereidt zich grondig voor en denkt op creatieve wijze met je mee in de voorbereiding. Dankzij zijn prettige en scherpe stijl van interviewen draagt hij veel bij aan het goede inhoudelijke gesprek."
Jan Jaap Knol, directeur Boekmanstichting

Duidelijke interesse in de persoon achter het onderwerp
"Nogal last minute heb ik Oscar benaderd voor een presentatieopdracht van een online talkshow. In korte tijd heeft Oscar zich de inhoud eigen gemaakt. Tijdens de uitzending kon hij deze kennis goed inzetten bij zijn interviews. Zijn interviewstijl was prettig, op inhoud, met een vleugje humor en met een duidelijke interesse in de persoon achter het onderwerp. Het was fijn samenwerken met Oscar. Hij was goed bereikbaar, had nuttige adviezen en bleek ook handig te zijn met een mooie online tool die we op zijn aanraden gebruikt hebben. Ik hoop nog eens vaker met hem te gaan samenwerken."
Mirella Imthorn, Projectleider Evenementen Universiteit Leiden

Schot in de roos
“Voor één van haar landelijke congressen schakelde de beroepsvereniging directeuren kinderopvang (bdKO) Oscar Kocken in als gespreksleider. Deze keuze bleek een schot in de roos te zijn: een zorgvuldige voorbereiding, een to-the-point bevraging van de panelleden en een actief publiek waren het gevolg”.
Mw. mr. Caroline Emmen, Bestuurssecretaris bdKO

Verbinding
"Oscar Kocken beschikt over de gave van het woord en is in staat om daarmee de verbinding aan te brengen tussen de meest verschillende deelnemers aan één bijeenkomst. Een dagvoorzitter zoals je die graag ziet: goed voorbereid, ‘to the point’, betrokken en ad rem. Hij is prominent aanwezig en houdt ook daardoor de leiding én de vaart in een ‘event’. Zonder valse bescheidenheid weet hij de aandacht van gasten en deelnemers vast te houden. En hij is vrolijk, ook wel zo aangenaam :-)"
Dhr. Pieter Hendrikse, voorzitter Commissie voor Toetsen en Examens (Ministerie OC&W)
Betrokken en enthousiast
"Oscar Kocken is in de afgelopen jaren dagvoorzitter geweest bij de Landelijke Inspiratiedagen in de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Oscar is een betrokken en enthousiaste dagvoorzitter, die zich goed verdiept in de inhoud en in de beoogde resultaten van deze bijeenkomsten. Hij zorgt met zijn kenmerkende humor en met de vragen die hij aan de deelnemers stelt, dat deze inspiratiedagen een succes zijn!"
Marie-Antoinette Bäckes, coördinator LOC Zeggenschap In Zorg

Indrukwekkend professioneel
"Veelzijdige presentator en interviewer die moeiteloos de regie voert zonder zelf in de schijnwerpers te willen staan. Hij bereidt zich goed voor en voelt haarfijn aan hoe het publiek op gasten reageert. Ideale intermediair tussen artiest en toeschouwer. Deed al veel evenementen van Passionate Bulkboek, waaronder Geen Daden Maar Woorden Festival, Write Now!, Dag van de Literatuur en de Dag van de Jonge Jury. Aangenaam informeel én indrukwekkend professioneel."
Giel van Strien, directeur Passionate Bulkboek
 
Tot tranen geroerd
"Ik heb Oscar leren kennen als een heel bijzonder, vriendelijk en integer mens, iemand die zeer goed voorbereid zijn werk doet met een warme, creatieve en betrokken houding. Oscar heeft voor het congres "Samen naar een gezonde leefomgeving" van Zorgplein Noord zeer gedreven en creatief  een geweldig programma neergezet. Bezoekers waren tot tranen geroerd.
Oscar heeft ook een bestuurdersbijeenkomst begeleid aansluitend op het congres. Doel van deze bijeenkomst was om bestuurders onder het genot van een diner tot actie te bewegen om de tekorten in de zorg aan te pakken. In deze bijeenkomst was Oscar op een hele prettige manier zeer bedreven en vasthoudend om bestuurders een uitspraak te laten doen. Oscar was ook zeer goed ingelezen over de problematiek binnen de sector Zorg en heeft dan ook verstand van zaken."
Harryette van den Broek, programmamanager Zorgplein Noord

Zichtbare liefde voor het vak
“Presentator, moderator, dagvoorzitter of kleinkunstenaar: Oscar heeft het vermogen om afhankelijk van welke setting en publieksgroep ook, steeds weer goed voorbereid, enthousiast en met zichtbare liefde voor het vak de opdracht tot in perfectie uit te voeren. Met een gezonde dosis humor en met vakkennis overtuigt hij elke zaal, of er nu 1.500 pubers van 14 jaar oud tot het publiek horen of 500 1e graad docenten Nederlands.” 
Wilma van Raamsdonk, Sr. Projectleider Educatie - Passionate Bulkboek
Betrokken en kritisch-meedenkend
"Bij Zorginstituut Nederland hebben we najaar 2018 voor de eerste keer kennisgemaakt met Oscar, toen hij (met aanbeveling) op onze shortlist belandde voor het dagvoorzitterschap van een symposium over Samen beslissen in de medisch specialistische zorg. Onze keuze voor hem bleek een heel goede, want het was een plezier en ook een verrijking om met hem te mogen werken. Van meet af aan was hij betrokken en kritisch-meedenkend, wat op onderdelen tot een aanscherping van ons programma die dag heeft geleid. Zijn vaardigheden en ervaring als interviewer en theatermaker zorgden er voor dat hij op de dag zelf de balans tussen inhoudelijk en onderhoudend feilloos bewaakte. We hebben inmiddels al een tweede keer Oscar (ditmaal samen met zijn collega-theatermaker Patrick Nederkoorn) ingehuurd voor een grote, interne bijeenkomst in april 2019. Oscar en Patrick wisten inhoudelijk én met de nodig humor invulling te geven aan de vraag die wij vooraf bij ze hadden neergelegd. Zeer tevreden, kortom.
"
Janine Bosma, communicatie-adviseur Zorginstuut Nederland

Met plezier en aandacht
"Ik ben heel blij dat Oscar het uitreikingsprogramma van de VSB Poëzieprijs in Groningen heeft willen presenteren. Het programma met veel en diverse onderdelen; speeches, voordrachten, dans, lezingen van genomineerde en scholieren, korte vraaggesprekjes, bekendmaking van de winnaar etc. werden door hem heel soepel als één compleet programma aan het publiek gepresenteerd. Alles met plezier en veel aandacht voor de gebeurtenissen op het podium maar ook voor de reacties uit de zaal! Iedereen heeft zich zeer welkom gevoeld.  Ik hoop nog vaker met hem samen te werken."
Marjolijn Abel - Stichting Poetry International
 


Vooruit, nog eentje dan: 
"Zeer goed voorbereid, met een warme, creatieve en betrokken houding""Voert moeiteloos de regie zonder zelf in de schijnwerpers te willen staan."
p. 611