Inhoud

Inhoud


Schrijvers On Stage


Welkom bij de livestream van Schrijvers On(line) Stage. Op donderdagavond 8 oktober 2020 interview ik op deze plek schrijver Pieter Waterdrinker, naar aanleiding van zijn nieuwste roman De Rat van Amsterdam. Normaal gesproken zou dit gesprek plaatsvinden in de prachtige theaterzaal van De Nieuwe Bibliotheek te Almere, maar vanwege de maatregelen rond Covid-19 weken we uit naar een veiligere omgeving en doen wij het online.


Steun de livestream
In coronatijden gaan veel bijeenkomsten en optredens niet door. Des te dankbaarder ben ik dat soms opdrachten tóch plaats kunnen vinden in een nieuwe vorm, zoals ook bij deze livestream het geval is. Bij het maken en voorbereiden hiervan kwamen er voor mij uiteraard wel extra kosten bij kijken, zoals de aanschaf van allerlei apparatuur en speciale software. Mocht u een klein steuntje in de rug willen geven als blijk van waardering én zodat dergelijke projecten ook in de toekomst mogelijk blijven (en hopelijk beter worden), dan kunt u hier klikken voor het doen een donatie. Waarvoor mijn onmetelijke dank!

Over Schrijvers On Stage
Sinds 2015 presenteer ik in samenwerking met de Nieuwe Bibliotheek in Almere en (sinds 2019) Stichting Eindig Laagland de talkshow Schrijvers On Stage, wat leidt tot de ietwat alarmerende afkorting S.O.S.. In dit programma interview ik - de naam zegt het al een beetje - schrijvers, doorgaans naar aanleiding van hun meest recente roman. Soms literaire schrijvers, soms auteurs van non-fictie. Zo sprak ik op dat podium inmiddels met Adriaan van Dis, Kees van Kooten, Femke Halsema, Oek de Jong, Roxane van Yperen, Ilja Leonard Pfeijffer, Jaap Robben, Tommy Wieringa, P.F. Thomése, Herman Koch, Hans Dorrestijn, Kader Abdolah, Susan Smit, Haro Kraak, Herman Brusselmans, Georgina Verbaan, Cees Nooteboom, Funda Müjde, Alma Mathijsen, Franca Treur en vele anderen.
 

 


Kijk de interviews terug

 


Eerder interviewde ik schrijver Stephan Enter. Als u wilt, dan kunt u de registratie daarvan op uw gemak terugkijken.

 Terug naar Talkshows
In samen- werking met
De Nieuwe Bibliotheek & Stichting Eindig Laagland
p. 466