Inhoud

Inhoud


JUT


Een voorstelling met Démira Jansen, 2017.


Het is 1872. Nederland lijkt vredelievend en veilig, totdat de geliefden Hendricus Jut en Christina Goedvolk een daad begaan die het land in rep en roer brengt. Op zoek naar geld voor hun huwelijk brengen zij een rijke weduwe een bezoekje dat op een gruwelijke manier uit de hand loopt. Direct puilen de kranten uit met afschuwelijke theorieën, het volk staat doodsangsten uit en de ene na de andere onschuldige zondebok wordt vastgezet. De echte daders worden echter niet gevonden, die zitten op dat moment op open zee, aan boord van de Holland-Amerika Lijn.

Schrijver Oscar Kocken (Zomaargasten, Orde van de Dag) en muzikante Démira Jansen (finalist ‘Beste Singer-songwriter van Nederland’) lieten zich inspireren door deze bizarre en ongekende geschiedenis, die leidde tot de uitdrukking ‘de kop van Jut’.
Speciaal voor Theaterfestival Boulevard maakten zij deze muzikale literaire roadtrip waarin zij deze Nederlandse Bonnie & Clyde volgen op hun pad van Vught via Den Haag naar New York en weer terug naar Vught. Samen hopen zij te ontdekken hoe hartstochtelijke liefde kan leiden tot moord en hoe een moord kan leiden tot een kermisattractie.


   
"Het verhaal wordt prachtig verteld door Kocken en muzikaal begeleid door singer-songwriter Démira Jansen. Het is in alle eenvoud en degelijkheid een krachtige theatervoorstelling. Vakmanschap maakt modieuze kunstgrepen overbodig. Het verhaal beklijft zowel in hart als hoofd en de bekende kermisattractie heeft een bijzondere lading gekregen." - Brabant CultureelTerug naar Theater
"Prachtig verteld. Een krachtige voorstelling" BRABANT CULTUREEL
p. 679