Inhoud

Inhoud


Orde van de dag


Een hyperactuele theatershow, 2011-2016


In 2011 nam ik samen met regisseur Greg Nottrot het initiatief voor de Orde van de Dag: een genootschap van schrijvers, muzikanten en acteurs die elke laatste zondag van de maand het meest pregnante nieuws omwerkten tot theater. Eenmalig gespeelde toneelscènes, liedjes, sketches en poëzie volgen elkaar met hoge vaart op. In twee uur tijd zocht de Orde met een zo transparant mogelijke speelstijl samen met het publiek naar verbanden, samenhang in de brij, grip op de tijd waarin wij leven. Een piepklein beetje orde in de waan van de dag.
Fotograaf: Willem Popelier

Aanvankelijk speelde de Orde van de Dag alleen maandelijks in de Stadsschouwburg Utrecht, later kwam daar als vaste thuisbasis het Eindhovense Parktheater bij. Ook speelde de Orde op de Parade, Boulevard en Oerol, en zijn er in december met een heuse Ouds&Nieuws-show tournees geweest door het godganse land.

 

Recensies:

“De grootste theatervernieuwing in jaren”.
Het Cultureel Persburau

“Een nooit eerder ervaren sensatie”
Het Brabants Dagblad

"De beste oudejaarsshow die je ooit zag"
Theaterkrant

"Verrassende variatie op het genre"
NRC-Handelsblad

Fotograaf:Willem Popelier

Aan de Orde van de Dag deden mee:
Greg Nottrot, Daan Windhorst, Mark Kraan, Michiel Lieuwma, Jibbe Willems, Marcel Osterop, Wilko Sterke en Frank van Kasteren. Te gast waren Kees van Kooten, Ronald Giphart, Katinka Polderman, Don Duyns, Sofie Tseng, Jaap Robben, Fuad Hassen, Phi Nguyen, Abdelkader Benali, Bert Luppes, Benjamin Moen, Denise Aznan, Ilke Paddenburg, Jaap Spijkers, Jamie Grant, John Buijsman, Juul Vrijdag, Jan & Keez Groenteman, Debbie Korper, Maartje van de Wetering, Jilles Flinterman, Boris van Bommel, Lucas de Waard, Dirk van Pelt, Nasja Covers, Naomi Velissariou, Sylvia Hoeks, Teun Luijkx en Sadettin Kirmiziyüz en nog héél veel anderen.

Terug naar Theater
"De grootste theater-vernieuwing in jaren" CULTUREEL PERSBUREAU"De beste oudejaarsshow die je ooit zag" THEATERKRANT
p. 526